Klokkehistorier

Her på siden samler vi alle slags klokkehistorier: minder, vittigheder, drømme m.m. Bare de har med klokker at gøre.

Så har du en klokkehistorie, så send den til lpmelchiorsen@gmail.com med en bemærkning om, at den må komme på klokkemuseets hjemmeside.



Horn og klokker

Hvorfor går køer med klokker? 

Fordi deres horn ikke virker!



Samsø midten af 1960’erne

 Når vi besøgte min svigermor i hendes sommerhus, begyndte vi hver morgen med en dukkert i Kattegat. Bagefter sad vi på terrassen og fik morgenmad. Så lød en klokke. Det var lyden af klokken, der meldte mælkemandens ankomst. Messingklokken kunne høres på lang afstand. Så gik vi ud til vejen og fik frisk mælk direkte fra den hestetrukne mælkevogn, og min svigermor insisterede altid på at medbringe en lille kande til frisk fløde, så der var noget lækkert til jordbærrene. Det blev et fast formiddagsritual at sidde og vente på lyden af mælkemandens klokke.

Besøgende fra København



Toftlund omkring 1990

Vi var lige flyttet fra Rønde til Toftlund. I Rønde boede vi langt fra kirken, og den eneste klokke, man kunne få at høre, var Hjem-isbilens. I Toftlund kom vi til at bo tæt ved kirken. Første gang vi hørte kirkeklokken, løb børnene ud på gaden med råbet: ”Nu kommer Hjem-is!”

Besøgende fra Haderslev



Molboernes klokke

Der var krig. Fjendens hær nærmede sig Mols, og alt af værdi måtte skaffes i sikkerhed. Men hvor skulle man gemme kirkens kostbare klokke? -Jo vi sejler ud og sænker den i havet ,foreslog den klogeste. Men da de var kommet ud på vandet, kom én i tanker om, at de da var nød til at kunne finde klokken igen, når krigen var forbi.
– Det er ingen problem, vi skærer bare et mærke i båden, der hvor vi kaster klokken ud, så kan vi finde klokken ved hjælp af mærket, når krigen er forbi. – Det syntes alle var en lys ide.