Vi er klar til at tage imod kor og gæster.
I kirken blev der spillet julesalmer og -sange som "Julen har bragt...", "Dejlig er den himmel blå...", "Glade jul..." og "Juletræet med sin pynt...". De 25 tilhørere kunne synge med af hjertens lyst.
Nogle af deltagerne tog imod tilbudet om at blive transporteret mellem kirken og kroen i karet.
Leder af Dansk Klokkemuseum Helle Kersting stoppede med udgangen af denne sæson som museumsinspektør efter mere end 30 års engagement i museet. Mere end 30 gæster fra nær og fjern deltog i receptionen.
De fremmødte blev budt velkommen af Klokkemuseets formand Margrethe Brink Wind. Herefter fortalte Helle Kersting om, hvorfor Danmarks eneste klokkemuseum kom til at ligge i Over Lerte, og om hvordan museet blev til. Der blev endvidere holdt tale af domprovst Torben Hjul Andersen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget Kjeld Thrane, Kirkeministeriets klokkekonsulent Per Rasmus Møller, bestyrelsesmedlem i Sønderjysk Skolemuseum Margit Hagelsøe og Helle Kerstings bror Eskil Agger. Det fremgik tydeligt, hvad Helle Kersting har betydet for Klokkemuseet og dets omgivelser, og at hendes viden og ildhu vil blive savnet.
Som en overraskelse sang Maria Kersting akkompagneret af sin far Peter Kersting til ære for sin farmor.
En del af arrangementet bestod af en klokkekoncert. Organist og klokkenist Per Rasmus Møller, der er kirkeministeriets klokkekonsulent, spillede en række melodier på Løgumkloster Musikskoles transportable klokkespil. Desuden blev rollespillet "Klokkernes land" præsenteret. Det skete bl.a. ved en række mannequindukker, som rundt om i museet var iført de kostumer, der hører til. Her f.eks. vikingekongen.
Endelig blev også det nye aktivitetshæfte for børn præsenteret. Det skal være med til at sende børn rundt i museets udstilling for at løse nogle opgaver.
Vi er få klokkeslag fra, at klokkeklangen i hele verden er væk for altid. Den frygtelige troldmand Lydløs har med trolddom og forvandlingsmagi haft held til at indsamle alle de klokkelyde, der findes i hele verden. Derfor er han nu meget tæt på at udrydde klokkeklangen for evigt. Dog mangler han en helt bestemt klokke for at kunne fjerne klangen for altid. Klokken, også kaldet måneklokken, som i fuldmånens skær kan fjerne alle klokkers klang. Troldmand Lydløs har indsamlet alt fra kirkeklokker, dørklokker, dyreklokker, kaneklokker, ringeklokker, skoleklokker, klokkestrenge, klokkespil, telefonklokker, sporvognsklokker, skibsklokker, alarmklokker og mange flere og lagt dem i sin lydløse kiste. Ingen af dem har dog vist sig at være den klokke, der kan fjerne klokkernes klang. Men i sidste uge fandt han frem til et lille rødt bedehus, i det lille land Danmark - tæt på den gamle by Haderslev. Huset, der rummer Dansk Klokkemuseum, er gemt i grænselandet mellem det danske og det tyske. En gruppe klokkeelskere har indsamlet en masse klokker fra hele verden. Dem passer de godt på. Men nu er troldmand Lydløs begyndt at komme forklædt som en almindelig gæst for at stjæle og ødelægge klokkerne.
Rollespilsprojektet
”Klokkernes land” er produceret af ”Dansk Klokkemuseum” i Over Lerte.
Spiludviklere: Hans Henrik Engberg og Kristian Dreinø.
UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID, HADERSLEV KOMMUNE.
DET SØNDERJYSKE KULTURKOORDINATIONSUDVALG.
DORTHEA M. MARTENSENS FOND.